Goede Italiaanse witte wijn uit Toscane

Toscane is een van de bekendste Italiaanse wijnstreken. Veelal bekend en geroemd vanwege de uitstekende rode wijnen maar er zijn zeker ook een aantal bekende, heerlijke witte wijnen verkrijgbaar.   
De bekendste en meest voorkomende druivensoort in Toscaanse zijn de, Trebbiano, Vernaccia en de Malvasia.   
Een wijn in ons assortiment, de La Parrina Bianco D.O.C Vialetto, is een frisse, lichte wijn die onder andere bestaat uit de de Trebbiano druif (Ansonica 30%, Trebbiano 30%, Vermentino 20%, Sauvignon Blanc 10%, Chardonnay 10%). Dit is een zachte wijn, met een delicate structuur. 
 

Italiaanse witte wijn Vermentino Italian Maniacs

 

Wijn voor een romantisch diner  
Ben je op zoek naar een witte wijn voor een romantisch diner? Of voor een borrel met vrienden? Op onze website italianmaniacs.com vind je naast rode wijn ook rosé, witte wijnen. Onze witte wijnen zijn perfect als aperitief of bij een Italiaans diner. Zoekt u bijvoorbeeld een wijn voor een visgerecht, vegetarisch gerecht of bij kaas, dan hebben we een lekkere witte L’airone. 
We hebben ook een aantal Vermentino’s in ons assortiment. De vermentino druif is een inheems Italiaans druivensoort die voornamelijk is aangeplant in Sardinië, Corsica en Piëmont regio. Maar aangezien de Vermentino druif perfect gedijt in het warme klimaat van Toscane wordt deze wijn steeds beter en populairder.  

Italian Maniacs witte wijn l'airone Vint Amersfoort

Populaire Italiaanse - Toscaanse witte wijnen
In ons assortiment hebben we een aantal Vermentino wijnen, zoals de Parrina Vermentino DOC en de Irisse uit de Montecucco regio. De irisse is een van onze favoriete witte wijnen binnen ons assortiment, verkrijgbaar en te bestellen via onze website voor verzending of afhalen in onze Enoteca bij Vint Amersfoort. Hieronder vind je 5 top witte wijnen uit ons assortiment.

Onze Top 5 Toscaanse witte wijnen

  1. Irisse Montecucco - Vermentino DOC – 2019
  2. La Parrina - Vialetto - Bianco – DOC
  3. La Parrina - Vermentino - DOC – 2020
  4. L’airone - Guado al Melom – 2020
  5. Melacce - Montecucco Vermentino - DOC – 2020