Onze leveranciers

Wij kennen al onze Italiaanse leveranciers persoonlijk en al onze producten zijn door ons persoonlijk geselecteerd.

Waar het op neerkomt is dat dit de aanpak is waar wij van droomden, niet de makkelijkste, snelste of kortste weg, maar wel de leukste!


De producten komen dus uit Italië en om nog specifieker te zijn, vanuit het kustgebied van Toscane, La Maremma. Want in deze prachtige streek, aan de kust worden de meest fantastische producten geteeld, veelal ook nog eens biologisch en organisch.

Vlees producten
Een mooi voorbeeld zijn de prachtige vleesproducten van Tomasso, 'de Maniacs slagers' zullen we maar zeggen. Zo komen onder andere zijn pancetta, prosciutto en salami allemaal van zijn eigen boerderij, waar hij voor het gemak ook alle voedsel voor de dieren biologisch verbouwd en ze uiteraard zelf slacht. Vervolgens het vlees droogt, verwerkt, verpakt en natuurlijk verstuurt naar ons..Bij Tomasso gaat het zoals je begrijpt om de kwaliteit, de aandacht, niet om de hoeveelheid. Daarom is het ook onze slager!

 Sausages naturale

Olijfolie
Daarnaast kopen we olijfolie afkomstig van het land waarop ook agriturismo Santa Maria ligt. Op deze agriturismo, in de buurt van Grosetto Toscane brengen wij zelf al jaren onze vakanties door. De olijfolie die de familie hier volledig organisch verbouwd mogen wij onder Maniacs gaan verkopen!  

 Olijfolie - Olijven - Toscane

La Parinna
Dan Antitica Fattoria La Parrina, onze leverancier van verschillende fantastische producten in ons assortiment! Ons eerste bezoek aan dit prachtige complex met wijngaarden, boerderij, winkeltje én een agriturismo was echt sensationeel en behoorlijk overweldigend. Het ontvangst, de kennis van de producten maar ook de gastvrijheid gedurende het bezoek bevestigde helemaal onze 'Italian Maniacs' keuze. La Parrina produceert veelal biologische producten op eigen terrein. De verschillende pecorrino's zijn geweldig, maar de blauwe kaas 'Guttus', bezorgde Sanneke gewoon kippenvel toen ze deze proefde in combinatie met de Passito. Laten we hopen dat jullie dat ook ervaren. We zijn trots te kunnen vermelden dat de Guttus met een gouden medaille is bekroond tot beste Italiaanse blauwe kaas, tijdens 'the Italian Cheese Awards'! 
Ook de geselecteerde wijnen die we hebben geproefd, een mix van wit, rose, rood en bubbels zijn aanwinsten voor ons assortiment. Wederom organische producten, kleinschalig geproduceerd. Verder hebben we een selectie gemaakt van Toscaanse ragu's tot aan lekkere stukken zeep.   

Leverancier kaas, wijn delicatessen Toscane

D!grosetto

Onze leveranciers van Toscaanse spicy saus; D!grosetto. Ja, je leest het goed, uit Italië afkomstige saus te vergelijken Tabasco saus maar eigenlijk ook niet. D!grosetto is organisch geproduceerd van groene en rode pepers, dus beschikbaar in 2 varianten; een rode en een groene. Lekker bijvoorbeeld op bruschetta, een pizza, als dressing bij oesters en verder bij alles wat een tikje peper kan gebruiken. 

Tot slot nog een andere leverancier waar we een deel van ons wijnassortiment bij inkopen, echte 'vakidioten'. Dit zijn de 2 broers Mirco en Massimiliano uit Montecucco, zij hebben hun ervaring opgedaan in de beste hotels van London, waren jarenlang werkzaal als sommelier, maar runnen inmiddels al jaren hun eigen enoteca. We kopen al jaren onze wijn in, elke reis naar Toscane vullen we onze auto hier tot het laatste gaatje met lekkere wijn. En nu mogen we dat gewoon doen voor ons eigen bedrijf, voor Italian Maniacs, zodat we deze wijn ook eindelijk aan jullie kunnen laten proeven!